Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Keräämme aineistoa Tuiskeen historiasta ja nykypäivän tapahtumista.
Jos sinulla on valokuvia, suullista tai kirjallista tietoa, olisimme kiinnostuneita aineistosta.

Voit ottaa yhteyttä tai lähettää valokuvia sähköpostilla osoitteeseen hatinen.marika@gmail.com

Zetoria vedettiin jälleen...

Julkaistu 28.07.2015

TRAKTORIN VETOKISAT 2015

Vuoden 2015 traktorin vetokisat käytiin läpi jälleen aurinkoisessa säässä ja kisat houkuttelivat paikalle kolmisensataa kävijää. Kilpailijoita traktorinvedosssa tänä vuonna oli miesten sarjassa 7 ja naisten sarjassa 9. Poikkeuksellisesti naisten sarjassa urakoitiin 1800-kiloisen Zetorin kimpussa viime vuoden 1000-kiloisen Deutzin sijaan, ja senpä vuoksi naisten vedettävän matkan pituus oli 15 metriä ja miehet vetivät tuon perinteisen 20 metriä. Naisten sarjan niukkaan voittoon ylsi viime kesänäkin ykkössijan saavuttanut Päivi Nissinen Riistavdeltä tuloksella 19,22. Kakkoseksi kisassa tuli Piia Aaltokoski tuloksella 19,60 ja kolmossijan palkinnon pokkasi ensikertalainen Sari Tirkkonen Kuopiosta ajalla 22,31.

Miesten sarjassa tehtiin myös huikeita vetosuorituksia, ja kisassa koettiin myös dramatiikkaa, sillä Leppävirran konkari Jukka Vesterinen loukkasi jalkaansa karsintakierroksella. Huoltojoukot ja Tuiskeen ensiapuvastaava kylmäilivät jalkaa ja karsinnan jälkeen Vesterinen ei ollut varma pystyisikö vetämään finaalikierroksella. Kylmäkääreiden ansiosta kipu kuitenkin hellitti sen verran, että Vesterinen päätti ettei leikkiä jätetä kesken. Kivusta huolimatta mies tempoikin sisukkaasti traktoria vieden voiton ja samalla 400 euron ykköspalkinnon Leppävirralle. Voittoajaksi kirjattiin lukemat 14,32. Tiukassa kisassa kakkoseksi veti Juho Räsänen Tuusjärveltä ajalla 15,22 ja kolmossijan vei niin ikään Tuusjärven voimamies Heikki Leskinen tuloksella 15,28.

Kisa-alueella riitti puuhaa kaiken ikäisille, sillä kentällä päästiin tänä vuonna kokeilemaan mm. laukaisututkaa, kisaamaan tikanheitossa ja arvaamaan namien määrää ja halon painoa. Alueella nähtiin myös kisamaskotti norsu, joka jakoi makeisia yleisölle.

Onnistuneesta päivästä ja tunnelmasta Tuiske kiittää jälleen kerran kisaajia, yleisöä, talkoolaisia ja sponsoreita!

VETOKISOJA SPONSOROIVAT:

AtriaNauta

Rax

Maastorakentajat

ST1 Toivala

K-Market Tuusniemi / SEO