Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Keräämme aineistoa Tuiskeen historiasta ja nykypäivän tapahtumista.
Jos sinulla on valokuvia, suullista tai kirjallista tietoa, olisimme kiinnostuneita aineistosta.

Voit ottaa yhteyttä tai lähettää valokuvia sähköpostilla osoitteeseen hatinen.marika@gmail.com

TUISKE-PILKKI 2016
Lauantaina 12.3.2016 Tuusjärven jäällä pilkittiin tuttuun tapaan Tuiskeen järjestämä pilkkikisa, johon tänä vuonna ilmottautui 147 osanottajaa. Sarjat olivat entisvuosien tapaan naisille, miehille, nuorille ja lapsille. Pilkkikansa ampaisi jäälle kellon ollessa 9.45, jolloin heillä oli viisitoista minuuttia aikaa suunnistaa parhaaksi katsomilleen apaja-paikoille. Kilpailuaikaa heillä oli kello 14 saakka, siirtymäaika oli tietenkin myös kisan lopussa. Jäällä liikkuminen ei ollut yhtä helppoa kuin edellisvuonna osittain pettävän lumipolanteen ja lumen alla olleen vesikerroksen takia. Se ei näyttänyt kisaajia kuitenkaan haittaavan, sillä suuri osa heistä tiesi tiensä matkojen päähän lähtörannasta, niille parhaille apajapaikoille tietenkin.
Punnituspaikalla nähtiin monenkokoista saalista ja kalalajia. Mikäli kalapussista löytyi  iso ahven, haluttiin se aina ensimmäiseksi puntariin. Odottihan suurimman ahvenen onkinutta jälleen tuhannen euron rahapalkinto Tuiskeen palkintopöydällä.
Suurin kokonaissaalis tänä vuonna painoi 5339,5 g, joka löytyi Väinö Huttusen kalapussista. Siilinjärveläinen Väinö voitti tuloksellaan miesten sarjan ja sai palkinnokseen Samsungin älypuhelimen. Naisten kisan parhaan saaliin pilkki Marja Hiltunen Juuasta, vaaka näytti kalojen yhteispainoksi 3701 g.
14-17 vuotiaiden sarjassa ykköspalkinto irtosi tuloksella 2829 g, ja voittajaksi julistettiin Joonas Homin Outokummusta. 7-13 vuotiaiden sarjassa kisasi 14 osanottajaa, ja heistä Jere Pitkästä kalaonni suosi kisapäivänä parhaiten. Jeren tulos oli 433,5 g. Myös taaperosarjassa saatiin kaloja, sillä tuusniemeläinen Kalle Hirvonen toi punnituspaikalle 129 g:n saaliin. Kalle olikin sarjassaan ylivoimainen, sillä muut kisaajat jäivät tuloksetta. Siitä huolimatta sarjan kaikki sinnikkäät onkimestarit palkittiin, jotta jokaiselle jäisi mukava muisto Tuiske-Pilkistä.
Kisan jännittävin hetki oli käsillä, kun Tuiskeen porukka hypisteli valkoista kirjekuorta palkintopöydän äärellä. Oli aika julistaa suurimman ahvenen paino ja pilkkijä. 1000 euron palkinnon voittajaksi kuulutettiin nilsiäläinen Erkki Heikkinen, jonka ahven painoi 415 g.
Tuiskeen väki oli tänäkin vuonna järjestänyt rantaan puffetin, josta sai ostaa kuumaa kahvia tai mehua, limsaa, munkkeja ja tietenkin grillimakkaroita suoraan kuumasta grillistä. Tuiske järjesti myös arpajaiset, joiden pääpalkintona oli tänäkin vuonna taulutelevisio. Kun Räsäsen Tiina kuulutti arpajaisten pääpalkinnon voittajan, oli monen hieraistava niin korviaan kuin silmiäänkin. Toisena vuonna peräkkäin arpaonni suosi tuusjärveläistä Lauri Räsästä.
Tuiske haluaa kiittää pilkkikansaa, talkoolaisia, yleisöä ja sponsoreitaan. Sponsoreina kisassa tänä vuonna olivat Rakennuspalvelu Pekka Tanskanen, Koivulan Tila Tuusjärveltä, K-Maatalous Veljekset Heiskanen, ST1 Toivala, Eikala Oy Tuusniemi, Kuopion Autokauppa, Juankosken Sähkö, OnRauta Kaavi ja Atria.

Marika Hätinen

 

 JALKA-PALLO-OTTELUT LAUKKA-AHOSSA JA RIISTAVEDELLÄ

 2.8.2015  pelattiin LA-Teamin ja Tuiskeen jalkapallo-peli Laukka-ahossa.
Kentällä nähtiin sekä lasten että aikuisten ottelut.
Otteluista laskettiin yhteistulos jonka LA:n lapset voitti 4-2 ja Tuiskeen aikuiset 0-2 joten paremmuus ratkaistiin lasten rangaistuslaukauksilla. Voiton vei lopulta Tuiske 4-5. Lasten otteluissa oli aikuiset maalissa, muttei torjuntoja saanut tehdä käsillä.
Mestaruuspokaali jäi Tuiskeelle, sillä he voittivat otteluita kolme kertaa peräkkäin. Täten ensi vuonna päästään pelaamaan taas uudesta kiertopalkinnosta.
Ottelun parhaina palkittiin Tiinu Leskinen Tuiskeelta ja Erkko Korhonen LA Teamilta.
Haurangin Nuorisoseura piti huolen kahvituksesta.
 
12.9.2015  pelattiin Riistavedellä Riistaveden ja Tuiskeen ja LA Teamin yhteisjoukkueen peli.
Tuiske voitti tämän 3-4 tiukan väännön jälkeen. LA Teamiltä oli Timo Veiste vahvistamassa Tuiskeen kokoonpanoa. 
Peli oli tasainen ja hyvä tunnelmainen ja ensi vuodelle toivottiin, että voisimme kokeilla pelejä useammin kesän mittaan. 

 

TUISKE-PILKKI 2015 KISATTIIN AURINKOISESSA SÄÄSSÄ

Urheiluseura Tuusjärven Tuiske järjesti pilkkikisan Tuusjärven jäällä 14.3.2015. Sää suosi paikalla olleita koko päivän ajan ja jäällä kalaonneaan kokeili yhteensä 153 pilkkijää. Rannassa nautiskeltiin tuttuun tapaan Tuiskeen puffetin tarjoiluista ja Marja-Liisa Lyytinen kauppasi kisaväelle ja turisteille arpoja, joiden päävoittona oli taulutelevisio. Arpaonni suosi tuusjärveläistä Lauri Räsästä.
Kisassa oli sarjat lapsille, miehille ja naisille. Miesten sarjassa voiton vei juankoskelainen Antti Hollander, joka kantoi kalapussissaan punnitukseen 7502,5 g kaloja. Pääpalkintona niin miesten kuin naistenkin sarjassa oli taulutelevisio. Naisten sarjan voittosaalis painoi 3890,5 g, ja tämän saaliin pilkki outokumpulainen Pirjo Kuokkanen. Taaperosarjassa lelupalkinnoille pääsivät Elli Heino Iisalmesta ja Aatu Harjunsalo Tuusjärveltä.  7- 13 vuotiaiden sarjassa kilpaili 16 osanottajaa ja parhaimman palkinnon pokkasi Ilari Hassinen Tuusniemeltä tuloksella 793,5 g.  13-17 vuotiaitten nuorten sarjassa ylivoimaisen voiton vei Joonas Homin Outokummusta, jonka kalasaalis painoi 3214,5 g.  
Tavoitelluin palkinto pilkkikisassa lie kuitenkin ollut tuhannen euron rahapalkinto, joka ojennettiin tänä vuonna kuopiolaiselle Simo Pirskaselle. Hänen pilkkimänsä ahven painoi 314 g.
Tuiske haluaa kiittää kaikkia kilpailijoita, paikalla ollutta yleisöä, talkooväkeä ja tietenkin sponsoreita. Pilkkikisan sponsoreina olivat Stera, A-Tuottajat, Kuopion Kortti-Piste, ST1 Toivala, K-Market Tuusniemi, Rax, Rotator, Koivulan Tila, Petri Kankkunen, Liisa ja Martti Lievonen sekä Raija-Liisa ja John Konkola.
Lisää tuloksia kisasta on nähtävissä TULOKSET-välilehdellä.

Marika Hätinen

 

TUISKE-PILKKI 2014

Tuusjärvellä  pilkittiin urheiluseura Tuiskeen järjestämissä Pilkkikisoissa lauantaina 15.3.2014. Paikan päällä ilmottautui 161 pilkkijää, joista punnituksessa kävi  124 onkijaa saaliineen ja he saivatkin päivän aikana  Tuusjärvestä yhteensä yli 360 kg kaloja. Miesten sarjan voittotulos irtosi yli kymmenen kilon kalamäärällä ja naisten sarjassa voittotulokseksi kirjattiin 6 kg 433 g. Molemmat voittajat saivat kotiin viemisikseen Samsungin Galaxy xcover-älypuhelimet. Tavoitelluin palkinto oli kuitenkin 1000 euroa, jonka tienasi nappaamalla kisan suurimman ahvenen. Kaikki sarjat osallistuivat ahvenen pilkkimiseen, ja voittaja löytyi miesten sarjasta.  640 gramman vonkaleen onnistui pilkkimään Aimo Koistinen Tuusjärveltä.

Sää oli lauantaina suosiollinen ja järven jää kimmelsi kirkkauttaan. Jäällä pystyi liikkumaan vaikka luistimin tai vauhdittamaan menoa potkukelkan avuin. Tuiskeen porukka piti rannassa huolen siitä, että pilkkijät saivat käydä välillä juomassa kupposen kuumaa kahvia tai mehua, herkutella munkeilla ja maistella tietenkin grillissä paistettuja makkaroita. Paikan päällä myytiin myös pika-arpoja ja palkintopaikalla riittikin iloisia voittojen lunastajia useaan otteeseen. Pilkkikisat olivat kaikin puolin onnistuneet ja Tuiske haluaakin kiittää kaikkia kilpailijoita sekä tapahtumassa mukana olleita. Ensi vuonna tavataan taas samoissa merkeissä!